top of page
hull i øre.jpg
HULL I ØRE OG NESE

Når du skal ta piercing er det svært viktig at det blir utført av profesjonelle. Dette er både for å minimere risikoen for infeksjoner, og for at resultatet skal bli pent og symmetrisk. 

Hull i ørene

Hull i nese

Ørepiercing 

Ørepiercing er utvilsomt den mest vanlige piercingen i vår del av verden, og er i dag er mer velkjent enn fremmed syn.

Vi utfører ørepiercinger på en steril og trygg måte med pistol. Vi har lang erfaring og gode råd til din fordel. 

Mange ulike typer ørepiercing

Ørepiercing kommer i et enormt antall variasjoner og stiler, og er derfor bedre karakterisert som en piercing i et bestemt område fremfor en bestemt type piercing. En ørepiercing kan plasseres både i bruskdelen av øret og øreflippen, og har en estimert grotid på to til seks måneder. 

Piercing i øreflippen

Piercing i øreflippen er trolig den mest utbredte plassering av piercing. Med stort rom for variasjon der det gjelder utsmykning av øret, vil piercing i øreflippen antakeligvis aldri gå av moten. Øreflippen er i tillegg et veldig beleilig sted å pierce, da det sjeldent oppstår komplikasjoner og området er enkelt å holde rent. Omtrentlig grotid for piercing i øreflippen er to til fire måneder, forutsatt at retningslinjer for hygiene følges.

Piercing i bruskdel

Piercing i bruskdel skiller seg fra andre typer piercinger i den enorme variasjonen som er mulig med denne type piercing. Piercingen kan settes i brusket som delvis dekker ørekanalen, øverst i øret og inne i selve øret, for å nevne noen muligheter. 

Bruskdelen i øret varierer i tykkelse og hardhet. Av den grunn vil også grotid på piercing i bruskdel variere avhengig av plassering. Omtrentlig grotid for piercing i bruskdelen er tre til seks måneder.

Rens og grotid

I likhet med nesen, er ørene en kroppsdel som også er utsatt for mye støv og rusk hver dag. For å unngå infeksjon er det derfor svært viktig med god hygiene og jevnlig rens av såret og området rundt. Grotiden vil avhenge av hvor i øret piercingen plasseres, og vil typisk vare i alt fra to til seks måneder.

Nesepiercing

 

Piercing i nese er en av de vanligste former for piercing. Den tradisjonelle nesepiercingen er plassert på nesevingen, på høyre eller venstre side. Vi hjelper deg finne den mest ideelle plasseringen av piercing på akkurat din nese for det beste resultatet.

Hvordan er prosedyren for å ta nesepiercing?

Det første vi gjør er å desinfisere området der piercingen skal plasseres. Dette gjøres for å redusere sannsynligheten for bakterielle infeksjoner i piercing-området. Deretter fører vi den desinfiserte nålen hurtig gjennom huden med en pistol, og smykket plasseres i hullet umiddelbart. Selve prosessen oppleves av de fleste som mindre smertefull, og det hele er overstått på få sekunder. 

Ulike typer nesepiercinger 

I tillegg til den tradisjonelle piercingen i nesevingen er det også blitt vanlig med piercing i septum og neseryggen.

 

Piercing i septum

Septum er det smale området av hud under nesetippen og skilleveggen. Et typisk eksempel på denne piercingen er tyreringen, også kalt «bull-ring piercing». Dette er en piercing som er kjent for å kunne skjules enkelt med et neseretainer-smykke, og har en kortere grotid enn flere andre typer piercings. 

 

Piercing i neseryggen

Piercing i neseryggen, også kjent som «Earl» eller «Bridge», plasseres mellom øynene øverst på neseryggen. Med denne type piercing er det mest vanlig med rette eller bøyde barbeller.

Rens og hygiene

I nesen samles det opp mye støv og andre partikler. Denne funksjonen bidrar til å holde våre lunger rene, men det betyr også at sår i nesen er spesielt utsatt for bakterier. Som med alle andre typer piercing, er det avgjørende med grundig rens og skylling av piercing-området i hele groperioden. 

Hos oss får du alle rådene du trenger for en rask og effektiv grotid med din nye piercing

 benytter sterilisert engangsutstyr til alle piercinger vi utfører. Vi er opptatt av renslighet både for området på kroppen som skal pierces, og i våre lokaler. Hos oss får du selvsagt også med et informasjonsskriv om hvordan du behandler og renser piercingen slik at sjansen for komplikasjoner eller infeksjon er minimal.

Slik unngår du infeksjon

Det aller viktigste for at din piercing skal gro og for å unngå infeksjon, er å ikke ta på piercingen eller området rundt. Da fører du bakterier til et åpent sår. Husk også å være nøye med hygienen, og vask hendene grundig før rens. Vi svarer selvfølgelig på alle spørsmål du måtte ha, og gir deg en grundig innføring i hvordan piercingen bør behandles.

bottom of page